Poslovne storitve

Upravljanje programskih licenc

Upravljanje zapletenih načinov licenciranja različnih ponudnikov in storitev v oblaku je pogosto stresno, zato je smiselno razmisliti o strokovni pomoči.

Sodelujemo s podjetjem Snow Software, ki je vodilno podjetje (analitska družba Gartner) na področju SAM (Software Asset Management). Snow Software ponuja poglobljeno analizo rabe programske opreme in avtomatizacijo nalog, ki so potrebne za optimizacijo in vzdrževanje licenčnih skladnosti s pravicami uporabe programske opreme.

Koristi:

Optimizacija licenciranja: SAM pomeni nadzor in upravljanje licenc programske opreme in je prvi korak k optimizaciji licenciranja in naročnin v celotnem portfelju programske opreme.
Nižji stroški: Podjetja z optimizacijo licenc dosežejo do 30 % znižanje stroškov na letni ravni.
Manjša verjetnost revizijskega pregleda: Podjetja s SAM procesi nadzorujejo svoja programska sredstva, zmanjšujejo verjetnost revizijskega pregleda in kazni iz naslova licenčne neskladnosti, ki niso majhne.
Večja varnost: Podjetja se s SAM uspešneje zaščitijo pred »cyber« kriminalci. Zreli SAM procesi omogočajo vpogled v zastarela sredstva, ki jih je potrebno posodobiti ali ukiniti.
Optimizirana uporaba IT sredstev: »On-demand computing« od podjetij zahteva natančen pregled in preučitev porabe svojih informacijskih virov.

Nudimo:

Pomoč strankam pri notranjih revizijah različnih ponudnikov (IBM, Microsoft, Oracle, SAP, Vmware, itd.)
Optimizacijo licenc programske opreme.
Zagotavljane storitev revizijskih obramb.
Implementacijo in upravljanje celovitega SAM procesa z ustreznimi SAM orodji.

Partnerji

X