Tehnološke storitve

Hiperkonvergenčna Infrastruktura

S hiperkonvergenčno infrastrukturo zmanjšamo kompleksnost podatkovnih centrov in povečamo razširljivost ter tako enostavno podpremo sodobne informacijske zahteve.

Hiperkonvergenčna infrastruktura (Hyperconverged Infrastructure: HCI) je programsko opredeljen, poenoten sistem, ki združuje vse elemente tradicionalnega podatkovnega centra: shranjevanje, procesiranje, omrežno povezovanje in upravljanje. Uporablja programsko opremo in strežnike x86, s katerimi na navedenih področjih v celoti nadomesti drago in namensko izdelano strojno opremo. HCI je mogoče vpeljati brez izgube nadzora, povečanja stroškov ali ogrožanja varnosti.

Hiperkonvergenčno platformo tvorijo štiri tesno integrirane programske komponente:

Virtualizacija pomnilnika (Storage virtualization)
Virtualizacija procesiranja (Compute virtualization)
Virtualizacija omrežja (Networking virtualization)
Napredne zmogljivosti upravljanja, vključno z avtomatizacijo.

Programska oprema za virtualizacijo abstraktira in združuje osnovne vire, ki jih nato dinamično dodeli aplikacijam, ki se izvajajo v virtualnih strežnikih ali kontejnerjih. Konfiguracija temelji na politikah, ki so usklajene s potrebami aplikacij, kar odpravlja potrebo po zapletenih konfiguracijah virov, na primer LUN-ov.

S HCI lahko:

Zgradimo zasebni oblak: Uvedba oblaku podobne infrastrukture na zasebni lokaciji z nižjimi stroški, večjim nadzorom in izboljšano varnostjo.
Uporabljamo javni oblak: Uporaba HCI storitve v oblaku za hitrejše uvajanje in manjšo porabo časa pri upravljanju.
Vzpostavimo resnični hibridni oblak: Kombiniramo nameščene aplikacije in storitve v različnih podatkovnih centrih in javnih oblakih.

Nudimo rešitve skladne z vašimi potrebami.

Koristi:

HCI preoblikuje tradicionalni operativni IT model s preprostim, enotnim upravljanjem virov, s čimer dosežemo:

Večjo učinkovitost IT: Odpravljeni so ročni procesi, ni več potrebe po razpršenem strokovnem znanju ekipe. S HCI lahko ena IT ekipa spremlja in upravlja vire ter izboljša zmogljivosti. HCI informacijski viri so lahko predstavljeni kot skladišča, ki jih je mogoče dinamično dodeljevati, s čimer se zagotovi prava količina kapacitete, zmogljivosti in zaščite.
Boljše shranjevanje, nižji stroški: Z uporabo »scale-up/scale-out« arhitekture se zmanjša CAPEX. Zagotovljeno je preprosto dodajanje kapacitet oziroma virov brez izpadov in motenj v delovanju. S HCI se izognemo vendorskemu zaklepanju in čezmernemu dodeljevanju virov, kar pomeni zmanjšano porabo in potrebo po infrastrukturi podatkovnega centra.
Večja zmožnost skaliranja: Zagotovljena je odzivnost na hitro spreminjajoče se poslovne potrebe. Nova strojna oprema je razpoložljiva v nekaj urah, delovne obremenitve se lahko izvedejo v nekaj minutah. Pospešuje delovanje poslovnih kritičnih aplikacij, kot so relacijske baze podatkov. Omogoča informacijsko okolje, ki je odporno na hitre IT spremembe in ponuja enostavno ter hitro povečevanje/zmanjševanje (Scale-up, scale-down) virov, za nemoteno in hitro izpolnjevanje potreb aplikacij.

Nudimo vam svetovanje in pripravo rešitve po vaši meri.

Partnerji

X