Tehnološke storitve

'Multi-Cloud' varnostno kopiranje in arhiviranje

Cloud, Containers, VM, Ransomware, Governance. Veliko je tega. Sedaj je čas za inteligentno upravljanje varnostnih kopij podatkov.

Podjetja razpolagajo s številnimi podatki in se zanašajo na to, da so varni. Podatki o strankah, izdelkih in zaposlenih predstavljajo veliko premoženje podjetij in so ključnega pomena za njihovo uspešno poslovanje.

Vsak javni ali zasebni oblak potrebuje rešitev za varnostno kopiranje podatkov. Oblaki so sicer res visoko razpoložljivi, kljub temu pa je potrebno poskrbeti za zaščito podatkov, to je odgovornost podjetja.

Javni oblaki, kot so Microsoft Azure, Amazon AWS, Oracle ali Google Cloud Platform, ponujajo več možnosti za varnostno kopiranje podatkov, prav tako to velja za tradicionalne ponudnike »backup« rešitev, kot so IBM, Commvault, itd.

Podjetja s politikami varnostnega kopiranja in obnavljanja podatkov določajo kdaj, kako in kam se izvaja varnostno kopiranje podatkov. V primeru lokalnega hranjenja varnostnih kopij večina podjetij te podatke shranjuje na pomnilniške podsisteme, tračne ali virtualne knjižnice.

Za shranjevanje, arhiviranje in varnostno kopiranje v oblaku se kot najbolj razširjeni vir uporabljajo objektni pomnilniški sistemi (Object Storage), ki se uporabljajo tudi za lokalne rešitve oziroma aplikacije. Potreba po objektnem shranjevanju narašča iz naslednjih razlogov:

Fleksibilnost: Je na voljo v zasebnem, javnem in mešanem oblaku in omogoča neomejeno skalabilnost oziroma razširljivost.
Enostavnost: Enostavna uporaba, ki pa kljub temu ustreza naraščajočim zahtevam podjetij po podpori širokega nabora aplikacij in po zagotavljanju skladnosti (nespremenljivost).
Stroški: Podjetjem omogoča uravnoteženje stroškov shranjevanja, lokacije in zahtev glede skladnosti.

Objektno shranjevanje zato postaja pomembno skladišče za aktivno shranjevanje nestrukturiranih podatkov, tako za javne kot zasebne oblake.

Nudimo tako tradicionalne rešitve za varnostno kopiranje podatkov, kot storitve varnostnega kopiranja v oblaku. Slednjega uporabljamo za zaščito zasebnih virov ali virov v oblaku, kot so navidezni IaaS, PaaS ali aplikacija SaaS.

Multi-Cloud-varnostno-kopiranje-in-arhiviranje-2

Koristi:

Za varnostno kopiranje podatkov je primernejša izbira namenska programska oprema za kopiranje podatkov kot orodja, ki jih ponujajo ponudniki oblaka, ker:

Številna orodja ponudnikov oblaka zahtevajo ročne procese, »recepte« in / ali pisanje skriptov. Ti so dovzetni za človeške napake, ki lahko povzročijo težave pri izvedbi, pustijo podatke izpostavljene ali povzročijo napake v procesu varnostnega kopiranja.
Orodja ponudnikov oblaka običajno ne omogočajo dedupliciranja. To omogoča velike prihranke pri medijih shranjevanja, prihrani čas kopiranja in stroške.
Orodja ponudnikov oblaka ne omogočajo granulacije obnavljanja podatkov. Če je potrebno obnoviti datoteko, ki se nahaja v navideznem računalniku, to ni mogoče, običajno se lahko obnovi le celoten posnetek/image.
Namenska programska oprema za varnostno kopiranje v oblaku lahko avtomatizira procese in prihrani čas.
Namenska programska oprema sočasno poskrbi za varovanje podatkov v javnem in zasebnem oblaku. Le-to omogoča velike prihranke pri upravljanju.

Nudimo rešitve, ki omogočajo brezšivno integracijo v najbolj razširjene javne oblake. Taka integracija poenostavi implementacijo, upravljanje in zagotavlja visoko raven varnosti.

Partnerji

X