Inovativna gostoljubnost: digitalna odličnost s pomočjo Jira Service Management

Kot “Atlassian Platinum Solution Partner” in vodilno podjetje v regiji na področju rešitev za projektno vodenje s ponosom sporočamo, da smo uspešno implementirali orodja Atlassian za podjetje Maistra Hospitality. Maistra je vodilno ime v gostinsko-turističnem sektorju na Hrvaškem in eno izmed največjih v jadranski regiji.

Skupina Maistra upravlja z impresivnim portfeljem, ki vključuje 18 hotelov, 11 turističnih naselij in 6 kampov v mednarodno priznanih destinacijah, kot so Rovinj, Vrsar, Zagreb in Dubrovnik. Skupina načrtuje tudi ambiciozne širitve.

Implementacija Atlassian Service Management predstavlja pomemben korak naprej pri izboljšanju kakovosti storitev skupine Maistre. Atlassian orodja poenostavljajo in optimizirajo IT storitev ter ključne prakse ITILv4, kar zagotavlja večjo učinkovitost in odzivnost. Z uvajanjem Atlassian Service Management je skupina Maistra opremljena z robustno platformo, ki omogoča boljšo komunikacijo, hitrejše reševanje IT težav in agilnejši pristop k upravljanju storitev.

Preobrazba v upravljanju storitev ne pripomore le k večji operativni učinkovitosti, temveč tudi neposredno prispeva k izboljšanju celotne izkušnje gostov. Integracija Atlassian Service Management v IT bo omogočila še zanesljivejše storitev in hitrejše odzive na potrebe gostov, kar bo posledično naredilo njihovo bivanje še bolj prijetno.

X